Желяз Андреев: Вече съм свободен човек, Интерпол свали червената бюлетина

Желяз Андреев, българинът който САЩ поискаха да екстрадираме, вече не се издирва с червена бюлетина от Интерпол. Това обяви самият той на брифинг в Министерски съвет.

Пред медиите Андреев благодари на премиера Борисов и на главния прокурор Сотир Цацаров. "Червената бюлетина е свалена директно от Интерпол-Вашингтон. Вече съм свободен човек. Благодарение на преговорите, които са водени", каза 29-годишният българин.

По думите му това е най-хубавата новина за него от доста време. Андреев уточни, че е получил официален документ за свалянето на червената бюлетина и причина е дошъл в сградата на Министерския съвет.

"За пореден път искам да благодаря на приятелката ми, на семейството ми, на институциите, на г-н Цацаров, на г-н Борисов за положените усилия. Благодаря и на обществото, че бе така силно и ме подкрепеше", каза той.

Съединените щати обвиниха Андреев и още четирима българи за нарушаване на ембаргото за търговия със Сирия. Българските власти обаче отказаха да го задържат след обществен натиск. След това България САЩ започнаха консултации по искането за екстрадиция

Премиерът Бойко Борисов също коментира новината. Той пусна съобщение във Фейсбук, както и снимки от срещата си с Андреев в Министерския съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България