Жена в много тежко състояние след катастрофата край Микре, спасяват я в болницата в Плевен

16 са ранените пътници във автобуса, който се преобърна при тежката катастрофа край Микре, при която загинаха трима души. Ранените са откарани в болницата в Ловеч.

Четирима от пострадалите са настанени в хирургично отделение с разкъсно-контузни рани и съчетани гръдни и коремни травми. Трима са хоспитализирани в ортопедично отделение с фрактури на крайници, а един е в ушно отделение.

В най-тежко състояние е 40-годишна жена, която е с откъсната ръка и тежка черепно-мозъчна травма. Тя е транспортирана по спешност в Клиниката по неврохирургия в Плевен.

Останалите пострадали общинари от Лясковец са по-леки контузии, но са под лекарско наблюдение в ловешката болница.

"Правят им се консулти, изследвания, скенер, ехографии", съобщи пред "Труд" директорът на болницата в Ловеч д-р Татяна Ганчева.

Един от загиналите е А. З., който е работел в Общинска служба "Озеленяване" в Лясковец. В автобуса е имало и служители от кметствата в селата на Община Лясковец. Секретарката на кмета на село Добри дял се е оттървала с фрактура на ръката. С групата е пътувал и главният секретар на Община Лясковец-Мариян Паскалев, който се е обадил на свои приятели и роднини и е съобщил, че не е пострадал.

"Разговарях по телефона с кметицата на Лясковец Ивелина Гецова. Каза ми, че е в болницата в Ловеч. Уверих я, че ако се налага някакво съдействие, може незабавно да ми се обади. Към мястото на катастрофата е изпратен автобус, който да прибере пътниците, които не са пострадали. Те обаче са в шок след инцидента", коментира пред "Труд" областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България