Жена е загинала при неправилно преминаване на автомобил през жп прелез

Илюстрация: Pixabay

Жена е загинала при неправилно преминаване на автомобил през жп прелез в района на село Ковачево, каза говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов пред БНТ.

Той уточни, че сигналът за инцидента е подаден около 11.00 часа. „Преминаващият влак от Пловдив за София се е сблъскал с лек автомобил „Фолксваген“ на охраняем жп прелез в района на село Ковачево.

Това е станало при спусната бариера и включени светлинна и звукова сигнализация. Водачът е решил да премине през прелеза, когато автомобилът е бил ударен от влака.

"Починалата е възрастна жена – на 70 години, от град Белово. Автомобилът е бил управляван от нейния син – на 43 години, също от Белово”, обясни Мирослав Стоянов. Той каза още, че в колата е пътувал и бащата, който е в тежко състояние и заедно със сина е откаран в МБАЛ – Пазарджик.

„Два екипа на пожарната са рязали автомобила, за да извадят пострадалите, а шофьорът се е спасил, тъй като при удара е изхвърчал от автомобила”, уточни говорителят на ОДМВР – Пазарджик. По думите му и причина за инцидента е това, че водачът е нарушил всякакви правила за преминаване през такъв тип жп прелез.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България