Жена загина при пътен инцидент на автомагистрала "Тракия", друга бе прегазена от служебен рейс

Снимка: Архив

67-годишна пловдивчанка загина при пътен инцидент в района на 132-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София. Той е станал към 18 часа във вторник, когато на спешния телефон 112 е подаден сигнал за произшествието с фатален край. Изпратените пътни полицаи установили, че товарен камион "Мерцедес" блъснал пресичащата платното за движение 67-годишна жена, която издъхнала на място.

Алкохолната проба на 44-годишния шофьор от София е отрицателна, но мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Местопроизшествието е запазено, посетено и огледано от дежурна оперативна група на РУ на МВР-Труд. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

Още една жена пострада тежко, след като бе блъсната в сряда около 8 часа сутринта в района на индустриална зона "Тракия" край Пловдив от автобус, превозващ работници. Според очевидци тя се подхлъзнала, паднала и била затисната от рейса. Жената е приета в спешния сектор на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив със счупени ребра, фрактури на таза и китката и куп вътрешни увреждания и с опасност за живота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право