Жена загина след удар от камион на пътното платно между селата Братаница и Ветрен дол

Снимка: Архив

77-годишна жена е загинала в резултат на катастрофа на пътя между селата Братаница и Ветрен дол, съобщават от ОДМВР в Пазарджик за "Фокус". Той уточни, че катастрофата е станала тази сутрин, около 7.00 часа, на прав участък с отлична видимост. "Водачът, мъж на 43 години от село Капитан Димитриево, е управлявал товарен автомобил "Ивеко". Той е блъснал жената, която се е движела по пътното платно. В резултат на удара, жената е пострадала тежко. Откарана е в МБАЛ-Пазарджик, където е починала", обясни Стоянов.

Той допълни, че възрастната жена е от село Братаница и се е движела в активната зона на пътното платно, а не отстрани и за това е ударена от товарния автомобил. По първоначални данни тя страда от заболяване, което влошава ориентацията й. Стоянов каза също, че скоро същата жена пак е пострадала при пътнотранспортно произшествие, но тогава, при добро стечение на обстоятелствата, е останала жива.

Шофьорът е тестван с дрегер, дал е и кръвна проба за алкохол, която е отрицателна. "По случая е образувано досъдебно производство, работата по изясняване на обстоятелствата около тежкия инцидент продължава", коментира Стоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право