Жена осъди неправоспособен, блъснал нея и децата й на пешеходна пътека

Снимка: Архив

Над 8000 лв. трябва да плати водачът на майката и двете малки момиченца

Над 8000 лв. ще струва на неправоспособен водач инцидент, при който блъснал майка с две малки деца на пешеходна пътека и избягал от мястото. За щастие жената и децата са били без тежки травми, но имали увреждания, които били описани в съдебно-медицински удостоверения. Майката е излизала в болнични за 23 дни. Имала контузии на дясно коляно и дясна раменна става. При падането на земята, двете й момиченца също получили кръвонасядания на различни места.

Те са пострадали през декември 2018 г. на пешеходна пътека до едно от натоварените кръстовища в Търговище. Пресичали към 17 часа, като пред пътеката бил спрял камион, за да даде път на преминаващите пешеходци. Кола, която била зад камиона, тръгнала да го заобиколи и преминала през пътеката, удряйки жената и децата. Водачът въобще не спрял. Жената се разпищяла, а свидетели викнали линейка и полиция. Пострадалите били откарани в болницата за прегледи и последвали медицински процедури. От записи на камери в района бил издирен и автомобилът, който се водел на един човек, но при инцидента бил управляван от друг, който бил неправоспособен. На виновника бил съставен акт и издадено наказателно постановление за административна санкция. Разбирайки това, жената завела гражданско дело за причинените неимуществени вреди, преживяния ужас и психичните травми.

Пред Районния съд в Търговище водачът заявил, че не той е карал колата, но доказателствата били срещу него. После твърдял, че бил заслепен от насрещни фарове и не разбрал, че е ударил хора.

Магистратите обаче постановиха той да плати 3000 лв. обезщетение на майката и по 2000 лв. на всяко от децата. Трябва да поеме и адвокатските разноски, които семейството е направило по случая, в размер на 1088 лв.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право