Жена пострада заради новите гранитни ограничители на улица "Граф Игнатиев"

Снимки: bTV

Жена пострада на все още ремонтиращата се столична улица "Граф Игнатиев", след като се спъна в един от гранитните ограничители, поставени преди няколко месеца, съобщава bTV.

Пристигналият екип на „Спешна помощ” установил, че има травма на главата, а от носа й текла и кръв.

Гранитните ограничители са поставени по дължината на цялата улица. Всъщност целта им е да предпазват пешеходците от движещия се трамвай.

От Столична община обясниха, че съоръженията са монтирани по изискване на „Пътна полиция”. Още при поставянето им софиянци ги оприличиха на "перки от акули" и „надгробни плочи”.

Други се оказаха лоши пророци. Според тях блокчетата се сливат по цвят с околните плочки. А някои родители смятат, че са опасни и за децата.

„Гранитните ограничители, монтирани на улица "Граф Игнатиев", са одобрени от Държавна приемателна комисия. На този етап не се предвижда тяхната подмяна”, коментира проектантът Радомира Методиева.

Пострадалата жена е прегледана в „Пирогов” и се възстановява в дома си. За щастие, при падането й наоколо не са минавали трамваите, от които „перките от акули” е трябвало да я предпазят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България