Жена счупи ребра при катастрофа с автомобил на дрогиран шофьор

Жена на 53 години от новозагорското с. Кортен бе приета по спешност в областната болница в Сливен с фрактури на ребрата. Пациентката пострадала при катастрофа на 18 януари, около 8,20 часа в Нова Загора, съобщиха от полицията. Пътният инцидент станал между управлявания от нея "Опел корса" и лек автомобил "Опел Мерива", зад волана на който седял мъж на 35 години от Стара Загора. Оказало се, че още рано сутринта старозагорецът е бил надрусан. Направената му проба дала положителен резултат за употреба на марихуана, амфетамин и метаамфетамин, уточниха от полицията. Пострадалата жена, с комоцио и белодробна травма, е оставена за лечение в хирургията на болницата.

На същата дата, в 13,55 ч. , също в Нова Загора, 74-годишен водач на "Фолксваген пасат" е блъснал 71-годишна жена, докато пресича пътното платно. Пешеходката е получила комоцио, има открита рана на главата. За нея се грижат лекарите от неврохирургията в областната болница в Сливен.

И по двата случая се водят досъдебни производства. От болницата уточниха, че още четирима пострадали при катастрофи през почивните дни са потърсили медицинска помощ, без да се налага да бъдат хоспитализирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право