Жена тегли спестяванията си от банка и ги предава на „следовател”

8000 лева изтегли от банката и предаде на куриер на телефонни измамници 70-годишна жена от Търговище. Престъпниците били толкова убедителни, че провеждат полицейска операция за задържане на измамници, че жената не се поколебала да сподели с тях колко пари има в банката и дори, че е готова да ги изтегли.

Поредното престъпление от актуалната схема е станало следобед във вторник. Тогава на домашния телефон на жената се обадил мъж, представил се за следовател от София. В желанието си да помогне за задържането на „измамниците” потърпевшата не само изтеглили парите си, но и дала номера на мобилния си телефон, за да държи в течение „следователя”. Така той я „съпроводил” по пътя с указания. Насочил я към определена улица, където тя предала парите само и само да помогне.

След като вечерта следователят не се появил у дома й да й върне парите, каквато била уговорката, тя се притеснила. Почнала да звъни на познати, които я убедили, че самата тя е станала жертва на измама. За случая тя се жалвала в полицията в сряда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони