Жените трябва да тренират и гръдните си мускули

Гръдната мускулатура е пренебрегвана мускулна група сред дамската аудитория за разлика от седалищните и коремните мускули.

Да не правиш тренировка за гърди с опасението, че този вид тренировки са „мъжки” е огромна грешка и резултатите си проличават с напредването на възрастта, коментира Даниела Андонова от „Pusle Fitness&Spa Bulgaria“. Добре тренираните гръдни мускули ще поддържат по дълго повдигнати и стегнати гърдите на всяка една жена.

Преди да пристъпите към работните серии е необходимо да разгреете за 5 минути на велоергометър или бягаща пътека и да направите упражнения с цел повишаване на температурата на тялото. Загрелите мускули намалят значително риска от травми и повишават качеството на тренировката.

Когато тренирате за гърди е важно да включите всепознатото сред фитнес професионалистите базово упражнение вдигане от лег. Вдигане от лег е упражнение, което натоварва всички части на гръдните мускули. Ако правите и други упражнения – включете ги, но едва след като сте приключили с базовите. Вижте подробности от тренировката за гърди на чаровната Даниела Андонова.

За да направите качествена тренировка е необходимо да ползвате фитнес треньор , който ще ви помага по време на работните серии.

Тренировката е проведена под наблюдението на Ричард Величков. Ричард е завършил специализиран курс по фитнес и културизъм в НСА. Учи и специализира „Спортен мениджмънт” в НСА. Занимава се с лека атлетика от 6 години. Инструктор е по Spinning и TapOut. Има 3-годишен професионален опит в сферата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини