Жерар Депардийо даде своя глас за президент на Русия в Париж

Жерар Депардийо

Френската кинозвезда Жерар Депардийо днес даде от Париж своя глас за руски държавен глава. 69- годишният Депардийо, който е близък с президента Владимир Путин, поиска руско гражданство през 2013 г., недоволен от данъчната политика на родината си, предаде БНР.

Жерар Депардийо, в поредната си роля - гражданин на Русия, пусна бюлетина за президентските избори в руското посолство в Париж. Мигът, увековечен от близката до Кремъл медия "Russia Today", бързо стана достояние на Франция и на света.

Депардийо прие руско гражданство преди пет години, след като яростно протестира срещу проекта за повишаване на данъците на най-богатите французи и заплаши да захвърли френския си паспорт. Той не крие адмирациите си към Русия, която намира за демократична страна, и лично към президента Путин, който го прие с отворени обятия. В Русия Депардийо се води жител на Саранск, където има културен център с неговото име.

Като френски избирател актьорът далеч не е така прилежен. Той пропусна миналогодишните френски избори и по собствените си признания пред вестник "Нис матен" е гласувал само два пъти - за президентите Франсоа Митеран и Никола Саркози. Днес обаче актьорът отпрати камерите и не сподели какъв избор е направил за втората си родина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица