Жертвата и ранените от катастрофата край Драгичево са строители от симитлийското село Долно Осеново

„Случилото се е жестоко - един загинал и 6 тежко ранени от едно и също село, хората са помръкнали, ще помогнем с каквото можем.“ Това каза кметът на Симитли Апостол Апостолов по повод тежката катастрофа станала между Владая и Драгичево.

Всички строителни работници от катастрофиралия бус са от симитлийското село Долно Осеново. Хората там са помръкнали. Днес селото оплакваше загиналия Занко Поляков, 53-годишен, който има две деца и внук.

Мъжете, пътуващи в буса, са работили на строителен обект в София от две години и всеки ден са пътували в двете посоки. Ранените са настанени в различни здравни заведения в София. Валентин Чобанов и Бисер Караабов са транспортирани във ВМА, шофьорът Николай Кютов в болница „Токуда”, а Росен Чобанов, Антон Кландов и Юли Кюртов са в „Пирогов”.

Най-тежко е състоянието на Росен Чобанов. Той е в реанимация.Всички пострадали са семейни. Работниците тръгвали всеки ден в 5 часа за София, а вечер в 20.00 часа са се прибирали към дома. Двама шофьори са се редували при извозването на работниците

Близките на ранените са заминали за столицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България