Жертва на учителка молел за помощ с бележки

„Помощ! Убиват ме!“ Това пишел на листчета пенсионер и ги хвърлял от апартамента си на осмия етаж малко преди да почине в страшни мъки. За това разказаха вчера съседи от кооперация в бургаския кв. „Лазур“. За смъртта на Димитър Миразчиев бе арестувана 59-годишната бивша учителка Веселина Гинева. В четвъртък бургаският съд остави жената в ареста.

Според криминалисти пенсионираният нефтохимик, който бил на легло, починал на 1 август 2014 г., а съпругата изхвърлила трупа му в Морската градина. После две години тя крила, че той е починал и продължила да взема пенсията му от 800 лева. Разложеният труп бе намерен през февруари 2015 г. в контейнер в парка. В него нямало документи и първоначално полицаите помислили, че става дума за клошар. Преди месец и половина ДНК анализ показал, че става дума за Димитър Миразчиев. Тогава полицаите влезли в дирите на бившата му съпруга Веселина Гинева.

Според съседи преди години Миразчиев получил служебен апартамент в блок 2 в кв. „Лазур“. Тогава той се запознава с Веселина. Десет години по-късно двамата се развеждат.  Той оставя на бившата си жена и дъщеря им жилището и отива да живее на друго място. След като получава инсулт, Веселина започва да го гледа в „Лазур“. Според съседи това става заради високата му пенсия. Комшиите твърдят, че на мъжа си давала много малко храна. Те дори повикали веднъж полиция. Униформените заварили мъжа кожа и кости. Откаран бил в болницата, където лекари закрепили здравето му. После Веселина отново го прибрала в дома си. Пред съда тя не даде смислено обяснение защо не е повикала лекар, а укривала смъртта му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право