Жертвите на земетресението в Индонезия достигнаха 164 души

Жертвите на опустошителното земетресение в Индонезия достигнаха 164 души. Междувременно, днес остров Ломбок бе ударен от нов трус с магнитуд 6,2, след като в неделя беше ударен от 6,9, съобщиха от Агенцията по метеорология и сеизмология на Индонезия, предаде Ройтерс. Огнището на новия трус е бил плитко - на 12 километра дълбочина, а епицентърът е бил в североизточната част на острова.

Властите спешно призоваха за лекарства, храна и чиста вода за около 156 000 души, разселени от бедствието. Много изплашени селяни се настаняват в палатки или под брезенти, разпънати по пътища или в пресушени оризови полета. Създадени са импровизирани медицински съоръжения за лечение на ранените.

Обитателите на някои лагери казват, че се изчерпва храната, докато други страдат от психологическата травма след силното земетресение, което удари само една седмица, след като предишен трус на острова доведе до смъртта на 17 души.

"Загиналите достигат до 164 души с най-малко 1400 сериозно ранени и 156 000 разселени", заяви говорителят на националната агенция за бедствия.

Десетки хиляди домове, търговки обекти и джамии бяха сринати от земетресението. 75% от къщите са повредени в някои села в източната и в северната част на Ломбок

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия