Жертвите на тайфуна "Дамрей" във Виетнам достигнаха 61

Жертвите на тайфуна Дамрей, който вилня над Виетнам станаха 61. Изчезналите са 28. Над 2000 жилищни сгради са срутени, а на 80 000 са нанесени повреди. Заради наводнените и отнесени от бурята пътища по оцелелите шосета в засегнатите провинции има големи задръствания. Властите съобщиха, че някои водоеми наближават опасно капацитета си заради непрестанните валежи, информира БНР.

Тайфунът премина над централните райони на Виетнам в края на миналата седмица, дни преди насрочената в град Дананг среща на високо равнище на организацията Азиатско-тихоокеаско икономическо сътрудничество. Сред участниците са президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин.

В Дананг войници и местни жители разчистват разхвърляните от урагана отломки, така че да може крайбрежният курорт да приеме регионалните лидери. Срещата на организацията Азиатско-тихоокеаско икономическо сътрудничество започна вчера, а на 10 ноември ще преговарят лидерите на страните членки, като домакините заявиха, че графикът ще бъде спазен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия