Жертвите при взрива в Магнитогорск станаха четири

Четирима са вече потвърдените загинали при инцидента в уралския град Магнитогорск , където днес рухна част от жилищна сграда при експлозия на битов газ. Установена е съдбата на 52 от 120-те жители на пострадалия вход, съобщи днес губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски, цитиран от ТАСС.

В рухналата част от сградата са били регистрирани 111 души и 9 са живели като наематели - общо 120, уточни той. Има данни за 52 души (4 загинали, 16 евакуирани, включително 7 деца, 4 настанени в болници, включително 2 деца, осъществен е контакт с още 28. Съдбата на 68 жители на входа все още не се знае.

Правителството на Русия ще предостави цялата необходима помощ на пострадалите при трагедията в Магнитогорск. Това заяви премиерът Дмитрий Медведев, цитиран от пресслужбата на кабинета.

Министър-председателят увери в разговор по телефона губернатора Дубровски, шеф на местния оперативен щаб, че "ще бъдат взети всички необходими решения за подпомагане на пострадалите".

Дубровски докладва на руския президент Владимир Путин и на премиера за ситуацията и мерките, вземани от властите на региона.

По нареждане на държавния глава за Магнитогорск отпътуваха руският министър на извънредните ситуации Евгений Зиничев с оперативна група и здравният министър Вероника Скворцова, информира агенцията. В най-скоро време там ще пристигнат и спасители от аеромобилния отряд "Центроспас".

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят