Жесток бой на олимпийския стадион в Лондон

Футболната асоциация на Англия започна разследване на тежки "военни" действия между феновете на "Уест Хем" и "Челси" на олимпийския стадион в Лондон. "Чуковете" спечелиха с 2:1 срещу "сините" и отидоха на четвъртфинал.

Седем души са арестувани заради инцидентите. Феновете използваха като бойни средства бутилки, седалки, монети и дори книжките, направени за дуела. Главата на един от запалянковците на "Челси" бе счупена от твърд предмет.

"Уест Хем", който временно домакинства на олимпийския стадион, обяви, че всички уличени от камерите хулигани ще бъдат спрени завинаги от мачове на отбора. Боевете започнаха още преди мача и това наложи полицията да направи рядко срещани за Англия буферни зони. Пред Би Би Си един от феновете разказа, че подобни сцени са били популярни... през 70-те години на миналия век.

На терена Чеку Куяте и Едимилсон Фернандес вкараха головете за "Уест Хем". А чак в последната минута Гари Кейхил намали за "Челси". Треньорът на "сините" Антонио Конте пусна основно резерви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят