Живата легенда в масонството Томас Джаксън препълни Перото

Томас Джаксън поздрави свободните зидари от ОВЛБ

Стотици автографи и десетки въпроси за свободното зидарство изпълниха "Перото" в НДК тази вечер. А поводът бе българската премиера на книгата "Масонство-Идеализъм и Реализъм" на един от най-известните масони в света Томас Джаксън. Достолепният американец е наричан живата легенда в масонството. И с право.

Томас Джаксън е почетен член е на 111 велики ложи по цял свят. Брат Джаксън е единственият американски свободен зидар с титла на велик сановник от Обединената велика ложа на Англия; удостоен е с подобни от 42 други велики ложи, като в 15 от тях е Почетен велик майстор.

Джаксън е председателствал е 18 местни, щатски, национални и международни масонски структури. Произнасял е слова в повече от 40 страни, а негови статии са публикувани от образователни, научни и масонски списания и други издания в повече от 30 държави. "Цялото си имущество ще даря на мемориала Джордж Вашингтон", сподели Томас Джаксън пред българската публика, голяма част от която бе свободни зидари от Обединената велика ложа на България (ОВЛБ) . Върховният командир на СПШО Иван Сариев анонсира книгата на Томас Джаксън. Великият майстор на ОВЛБ Искрен Йотов поздрави по-рано през деня Джаксън. "Впечатлен съм от всичко, което масоните от ОВЛБ извършите за всичките тези години", обърна се към българските си братя Томас Джаксън. Той обърна специално внимание, че масонството в Източна Европа бележи ръст в последните години. "Имате уникалната възможност да променяте обществата си към по - добро с вашия пример и работа", каза още Джаксън. Коментарите за бъдещето на масонството и раздаването на автографи продължиха още час след премиерата на "Масонство - Идеализъм и Реализъм".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура