„Живите динозаври” идват във Варна

Eдна от най-известните и атрактивни изложби в света „Живите динозаври“ ще гостува в Морската градина на Варна oт 10-ти юли до 3-ти септември и ще предложи едно незабравимо пътешествие в праисторическото време.

Тя ще представи 24 вида движещи се динозаври и скелети на динозаври в реални размери, включително и най-популярният сред децата Т-Рекс. Всеки един от тях е пресъздаден с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук.

Огромните движещи се фигури на динозаври са изградени с удивително внимание и към най-малкия научен детайл, което прави съвсем истински, а посетителите се пренасят само за няколко минути милиони години назад. Освен интерактивните фигури, изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, как са ловували и как са отглеждали малките си.

Това е първата по рода си изложба в световен мащаб. От началото на нейното представяне е посетена от повече от 10 млн. души в Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд, Дубай и още много други страни в цял свят.

Събитието е част от програмата „Варна – Европейска младежка столица” 2017 и се реализира с подкрепата на Община Варна. Динозаврите ще се разхождат в Морската градина, около Пантеона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони