Живи шарани подплашиха таксиджиите

Бургазлии масово изкупиха шараните за Никулден. Ден преди големия празник и вчера до обед, домакините купуваха традиционната риба, за да спазят обичая. Шараните пък се продаваха полуживи и още мърдаха в торбите им. Посетителки на фризьорски салон се стреснаха сериозно, след като торба на клиентка взе да подскача. Бързо се разбра, че вътре има току що купен шаран.

Таксиджиите пък предпазливо оглеждаха багажа на клиентите си- не толкова да не се стреснат от подскоците на шаран, колкото да опазят чисти автомобилите си. Вечерта в понеделник цената на шарана стигна 6 лева, на Никулден отново падна на 5 лева. На борсата имаше и толстолоб по 3 лева, скариди по 7 лева и паламуд по 8 лева. Както Труд вече писа, чернокопът беше изчезнал от касите, явно за да не прави дъмпинг на шарана.

%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d1%83%d0%bb%d0%b4%d0%b5%d0%bd-2

Навръх никулден, който бе обявен за неучебен ден в Бургас, жителите на града с радост се стекоха в отворилия врати храм "Св. Св. Кирил и Методий". Той бе затворен в продължение на няколко години, тъй като се пропука по време на строеж на подземен паркинг. Тази година обаче от общината обещаха да е укрепен и готов за Никулден.

%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d1%83%d0%bb%d0%b4%d0%b5%d0%bd-4

Тържествената литургия се проведе в църквата, а литийно шествие стигна до морето, където по традиция се хвърляха венци и цветя. Паркирането и возенето в градския транспорт бе безплатно в деня на Свети Николай Чудотворец. Безплатна рибена чорба и печена риба имаше до Часовника и в комплексите на Бургас, където народът се стече за почерпка.

На тържествена сесия на общинския съвет кметът на града Димитър Николов награди заслужили бургазлии, сред които и деца, предотвратили телефонна измама

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България