Живописец представя нови творби в къща "Мексиканско изкуство" в Пловдив

На 1 юни от 18 часа почитателите на живописта в Пловдив ще могат да се срещнат с новите творби на художника Пламен Бешков, който откива своята поредна самостоятелна изложба в къща "Мексиканско изкуство" на Градската галерия в Стария град. Пламен Бешков представя живопис, изпълнена с маслени и акрилни бои, отдавайки предпочитание на фигуралната композиция. Творбите в изложбата са обединени от темата за съпоставяне между мъжкото и женското начало. Същевременно зрителят не е ограничен в свободата да възприема и тълкува видяното в по-широко измерение.

Налага се и усещането за една дистанцираност към времето и пространството и в отношението на човека към заобикалящия го свят. В рисунката и трактовката на човешката фигура съзнателно е търсена деформация на формата до степента, подпомагаща специфичния изказ на автора. Композициите са изградени в силни и контрастни тонове, тъй като експресивният рисунък е характерна особеност в стила на художника.

Пламен Бешков е завършил Средно специално художествено училище "Илия Петров"- София, българска филология в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", както и "Педагогика на обучението по изобразителното изкуство". Работи в областта на живописта и графиката. Участва в общи изложби в страната, реализирал е самостоятелни изложби у нас, в Румъния и Гърция. Участва и в международен уъркшоп "Обединени художници за Обединена Европа" през 2017 г

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства