Ивелин Попов - Животът му е поп фолк

Рекордьор по мачове за националния отбор на България от настоящия състав. Втори капитан на „лъвовете“. Шампион на България, носител на купата и суперкупата (два пъти). Тръгнал за футбола от столичния „Септември“, за да стигне до рекордьора по титли в Русия, а и настоящ лидер в първенството - „Спартак“ (Москва). Той е Ивелин Попов - най-добрият футболист в България за втора поредна година.

„Гот ми е на мен сега, да набием ЦСКА“.

Този рефрен изпя Ивелин Попов по време на грандиозен чалга концерт, разтърсил Ловеч след шампионската титла на отбора през 2009 година. Животът на Попето, както всички наричат бившия футболист на „Литекс“, е поп фолк. Така е не само заради тази проява в Ловеч, която го утвърждава и като „перде“. Настоящият играч на „Спартак“ (Москва) е женен за бившата чалга певица Елена Паришева, която бе с него на церемонията „Футболист на годината“ преди дни. Попето триумфира за втори пореден път в анкетата.

„Давам си сметка, че печеля наградата два пъти - коментира футболистът в типичния си стил. - Такова е поколението, такъв е материалът. Малко е несправедливо такива легенди само по един път - като Георги Аспарухов и Никола Котков, а аз два пъти. Но съм се родил в друго време.“

Футболистът изпраща добра година. С неговия „Спартак“ (Москва) е лидер в шестото най-силно първенство в света. Отгледаният в „Септември“ и „Левски“ нападател има общо 6 гола за националния на България и клубния си тим през 2016 г. Той рядко бележи, но го прави красиво. През август наказа „Рубин“ (Казан), а руските медии сравниха попадението му с това на Марко ван Бастен срещу СССР на Евро'88. Малко по-късно се нацупи на треньорското ръководство, след като бе сменен по време на мач от първенството срещу „Урал“, но Попето си е такъв. Това, че беше кисел и го показа на всички, бе най-малкото, което можеше да направи. Историята помни провокации срещу публиката с неприлични жестове, скарване с треньори от калибъра на Люпко Петрович, заточение при юношите на „Литекс“ и наказание да тренира деца в ловешко училище за назидание.

На скоро се заговори, че Попов карал масажист в националния отбор да прави лицеви опори. Английската версия на електронната енциклопедия „Уикипедия“ е отредила цял раздел за скандалите, в които се е забърквал футболистът през годините. Там обаче не пише за бойкотираната от Попов церемония „Футболист на годината“ през 2013 г. - тогава спечели Иван Иванов, а Попето в последния момент си намери причина да не отиде, въпреки че бе в София.

Сега обаче изглежда улегнал мъж, осъзнал грешките си. Умерен в интервютата си и ценен за националите. Двата му гола през 2016 г. за „лъвовете“ бяха с решаващо значение. Те донесоха 6 точки, а България има... точно толкова в групата за световните квалификации.

Попов сега е на кръстопът. Искат го в Турция. Нападателят показа, че не му пука за мераците на „Трабзонспор“. Стигна се дотам, че собственикът на клуба Мухарем Уста пътува до Москва, за да каже на Попов, че ще му удовлетвори всички финансови изисквания. Българинът отново каза „не“. Предпочита да остане в Москва и да спечели титлата, а заплата от 3,5 млн. евро годишно, която предлагат турците, не го блазни. Турция явно не блазни и съпругата му.

Успехите му по футболните терени нанесоха сериозен удар върху... чалга индустрията. След като се ожени за Елена Паришева, тя сложи край на кариерата си, въпреки че бе сред най-актуалните фурии в бранша. Двамата се запознават през 2005 г., но цели пет години Попов напира да излезе с нея на среща. Националът я „забива“ с... „Нокиа“ с фенерче. По това време няма луксозни телефони, а „античните“, от които пише есемеси на Паришева. Футболистът е напорист не само в атаката, но и към сърцето на певицата. Преди началото на тяхната любов се стига дотам, че изпълнителката моли охраната на заведенията да гони Попов, който прави всичко възможно да се добере до нея. В крайна сметка Попето печели „мача“ на домашна сцена - в Ловеч. Елена Паришева е на участие там, а футболистът моли собственик на заведението, в което пее блондинката, да вземе от нея автограф с неин плакат. Певицата се видяла в чудо, но в крайна сметка се подписала, като дори добавила „С предложение за брак“. След това двамата заживяват в любовна балада.

Фаталната дузпа с Малта

Името на Ивелин Попов винаги ще бъде свързано с онази пропусната дузпа срещу Малта (1:1) в евроквалификациите през 2014 година. След този двубой Любослав Пенев бе уволнен, а част от Изпълкома към БФС поискаха Попето да бъде изхвърлен до живот от националния.

Футболистът бе заподозрян, че нарочно бил над вратата, но малко хора знаят, че точно тогава играчът минава през семейна трагедия. Съпругата му Елена Паришева трябва да направи аборт в четвъртия месец, тъй като фолиевата киселина не се усвоява от организма на бебето. Случай, който се среща веднъж на милион. В крайна сметка се стига до аборт, който съвпада именно със злополучния мач срещу Малта. Животът обаче се отплаща на младите влюбени - Паришева ражда Емма, второ бебе на Попов. Двамата имат и момченце - Ивелин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ