Жиру се изравни със Зизу

Нападателят Оливие Жиру се изравни по голове за националния отбор на Франция с легендата Зинедин Зидан. Таранът на "Челси" се разписа при успеха над Република Ирландия с 2:0 в контролна среща. С попадението си Жиру изравни Зизу. Двамата вече имат по 31 гола за "петлите" и заемат четвърто място по този показател зад Давид Трезеге (34), Мишел Платини (41) и Тиери Анри (51).

"Това е голямо удовлетворение на лично ниво, въпреки че нямах достатъчно възможности да отбележа в тази среща - заяви Жиру. - Съжалявам, че не успяхме да сме по-категорични. Показахме характер и желание да наложим нашата игра. Като цяло се представихме добре, но аз и останалите момчета в съблекалнята знаем, че можем много повече. Бихме могли да сме по-опасни и да вкараме още голове. Срещу затворени отбори ни е трудно на нас нападателите да бъдем ефективни."

Дидие Дешан, селекционерът на Франция, похвали Жиру за головото му постижение.

"Оливие винаги е помагал на отбора със своята игра - каза наставникът. - Прави това, което винаги се иска от един нападател. За мен е несправедливо критикуван. Той е просто друг тип нападател, но това не означава, че е лош. Както виждате, носи голяма ефективност на отбора ни. Разполага с качества, които другите нападатели нямат."

Вторият гол за Франция при успеха отбеляза Фекир. Двубоят, който се игра на националния френски стадион "Стад дьо Франс", беше ръководена от българския рефер Георги Кабаков. Той показа два жълти картона за отбора на Република Ирландия.

Французите, които ще играят с Австралия, Дания и Перу в група "С", позволиха на своя съперник да отправят само един удар в очертанията на вратата. Това се случи в добавеното време, когато Стийв Манданда отрази шут Шон Уилямс.

Освен това, „петлите“ вкараха два или повече гола в шести пореден мач.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят