Жителите на септемврийското село Варвара отново блокираха частично движението по главния път към Велинград

протест във село Варвара

За пореден път жителите на септемврийското село Варвара излязоха на протест срещу управлението на общинския кмет Марин Рачев, информира БНР. Започна частичната блокада на главния път към Велинград, което затруднява движението.

Протестиращи се събират не само от Варвара, но и от съседните села и Септември, за да кажат, че не са съгласни с управлението на общинския кмет Марин Рачев. Жителите на Варвара твърдят, че кметът на Септември Марин Рачев тенденциозно блокира развитието на селото. Преди месец те изпратиха искане до държавните институции за пълна ревизия на общината, но резултати все още няма, а хората продължават да задават въпроси.

Николай Баташки от инициативния комитет каза: "Кметът на община Септември Марин Рачев има ли криминално досие и за какво е то? Според нас има четири криминални обвинения срещу него плюс едно съдебно дело за укриване на данъци. Тече проверка на ДАНС за всички обществени поръчки. Проверява се общината и от НАП, и от Агенцията за държавна финансова инспекция…Изразяваме несъгласието си с езика на разделението, с харченето пари на тъмно по обществени поръчки, публикуването на договори и приложения към тях от обществените поръчки, на харченето на тези публични средства… Искаме откритост, искаме прозрачност, искаме нормален език и диалог, както и реални решения".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България