Жителите на Владая и Княжево излязоха за трети път на протест

Те настояват за по-добър обществен транспорт, улично осветление и поставяне на светофар в района

Жителите на село Владая и кв. Княжево излязоха за трети път на протест с искане за по-добър обществен транспорт. Те изразиха недоволството си, като блокираха международния път Е-79 в участъка между селото и квартала и това предизвика задръствания, информира БНТ.

Хората настояват за по-удобен транспорт, да се изгради улично осветление и да се постави светофар в района. Преди седмица протестиращите отново блокираха международния път със същите искания, което натовари движението в пиковите часове. От своя страна от Столичната община обясниха, че вече са изпълнили част от исканията.

"Те искаха да бъде възстановена в края на миналата година линия 58 - това беше направено и разписанието беше направено на практика от сaмия инициативен комитет, така че да бъде максимално удобно. По отношение на искането за удължаване на трамвайна линия 5 в квартал Владая направихме едно проучване, което показа, че трябва да се съборят над 50 къщи, за да се разшири булеварда и да се пусне трамвая - разбира се въпрос на разчет е дали това е оправдано, колко би струвало на общината и какъв би бил ефектът от него", каза заместник-кмета по транспорта на София Евгени Крусев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България