Жителите на Труд излизат отново на протестно шествие и блокират главен път Пловдив-Карлово

Тази събота от 12 часа до 14 часа е възможно да бъде затруднено движението по главен път Пловдив-Карлово заради организирани протестни действия в село Труд, съобщават от Областна дирекция на МВР.

Оттам допълват, че е създадена необходимата организация за охрана на обществения ред и безопасността на движението в района. При необходимост автомобилите ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут през село Строево.

"Имаме уверението на омбудсмана на Република България Мая Манолова, че ще бъде редом до населението на село Труд на протестния митинг шествие, който организираме на 3 декември от 11.30 часа", твърдят от местния Инициативен комитет.

Поредният протест ще бъде под надслов "Жителите на многохилядното село Труд желаят преустановяване на дейността или преместването на инсталацията за производство на топло и електроенергия от биомаса, далеч от землището на селото".

"Искаме да се преборим и да си върнем чистотата на въздуха и спокойствието в домовете! Очевидно е, че някъде концепцията е сгрешена и е време властимащите да разберат, че хорада и вредната за здравето им индустрия не може и не бива да съжителстват в такива малки отстояния", декларират от Инициативния комитет в Труд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони