Жителите на Труд сезират прокуратурата за проблемите с местната централа за биогаз

Жители на пловдивското село Труд ще сезират прокуратурата за продължаващия от месеци проблем с централа за производство на ток от течна тор и силаж и силните и задушливи миризми, които се носят от нея, съобщиха от местния Инициативен комитет.

Хората от Труд са бесни, защото вместо очакваното разрешение на проблема Административен съд-Пловдив отмени наложените финансови санкции от РИОСВ заради няколко нарушения и опорочаване на проверката от екоинспекцията. "Обмисляме да подадем сигнал в прокуратурата за умишлено и целенасочено опорочаване на компрометираната проверка", заканиха се Станимир Тончев и Ани Марлакова от Инициативния комитет.

Досегашните прояви и форми на гражданско недоволство не са довели реално до нищо, тъй като няма действия и актове, които да са внесли някаква промяна към настоящия момент. "Още вярваме, че институциите, от които зависи решението на тези проблем,и ще изпълнят съвестно задълженията си и ще гарантират здравословна среда за нас и нашите семейства", декларират от Инициативния комитет, който свиква всички заинтересовани страни на обществено обсъждане този петък от 17.30 часа в 18 часа в читалище "Светлина - 1929 г." в село Труд.

Отворени покани за участие в него са изпратени до Яков Джаров от "Билд Инвест Сит" ЕООД, кмета на Община Марица Димитър Иванов, общински съветници, директорите на РЗИ, Басейнова дирекция и РИОСВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони