Жители на община Гърмен протестираха заради лошите пътища

Снимка: Архив

Жители на община Гърмен излязоха на протест срещу лошото състояние на пътищата до курортните селища в района. Те се заканиха, че ако държавата и местната власт не ги чуят, идната седмица ще блокират движението към София и Гоце Делчев.

Основните пътни връзки със СПА курорта "Огняново" и туристическите селища Лещен и Ковачевица са в ужасно състояние. Счупени автомобили и много катастрофи са резултатът от безхаберието на местната и централната власт, казаха недоволните, които по обяд се събраха на протестно шествие по най-разрушената отсечка.

"Това е запълвано есента, ето вижте го сега пак. От фирмата го бяха изкърпили и бяха описали дупките - 199 дупки".

"Той асфалтът е от Тодор Живков още. Тук не е асфалтирано повече от 30 години. Прехвърлят топката Общината - АПИ, едните лапи, другите лапи..."

Към протестиращите се присъединиха и туристи, дошли на почивка за уикенда, но попаднали в дупките по пътя, информира БНР.

"Може да погледнете - две скъсани гуми, две пукнати джанти".

"Ние плащаме всичко, което се иска от нас, за да шофираме спокойно и безпроблемно. Но като цяло пътищата са в окаяно състояние".

С писмо от Областно пътно управление са информирали Община Гърмен, че изкърпването на пътните отсечки е планирано за месец май. Хората обаче искат цялостно преасфалтиране.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България