Жители на Перущица посрещат пуснатия под гаранция кмет Ради Минчев

Граждани на Перущица се събраха тази сутрин пред общината, за да посрещнат кмета си Ради Минчев, който излезе от ареста с парична гаранция от 10 хил. лв., съобщава БТВ

Минчев и още петима души бяха арестувани при специализирана операция на ДАНС и МВР на 13 септември. Повдигнати му бяха три обвинения – за искане на 40 хил. лева подкуп, за присвояване на над 12 хил. лева общински пари и за съзнателно използване на фалшифицирани документи по обществената поръчка за свлачището край Перущица.

Днес хората се имат намерение да посрещнат кмета си Ради Минчев. Те са се подготвили с надписи: „Ради, Перущица е с теб“ и „Сигурни сме, че кметът е невинен“.

От ръководството на ДСБ в града увериха, че партията стои изцяло зад Минчев и посочиха, че Пловдивският апелативен съд категорично е казал, че обвиненията в искане на подкуп са безпочвени.

„Всички разбрахме, че това мероприятие е стъкмено от службите и управляващите, но те нанесоха голяма вреда на него, на семейството му, на задържаните. Нямаше нужда от тази показност, ДАНС нямаше работа тук, коментира местен жител.

Служителите на общината също застават зад Минев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България