Жители на плевенски села протестират срещу разбити пътища

Жители на три села от Плевенска област - Изгрев, Трънчовица и Бацова махала излязоха на протест срещу лошото състояние на пътя, който преминава през тях, информира БНР.

Те планират блокада на движението между Трънчовица и Изгрев в посока Никопол между 10 и 12 часа днес. Хората настояват за основен ремонт на републиканския път, който е в тежко състояние.

Третокласният път Никопол – Левски е целият в дупки и кръпки, а институциите от години не правят нищо за подобряване на състоянието му.

По пътя всекидневно минават и камиони, които извозват отпадъци. Те рушат допълнително настилката.

Жителите на плевенските села протестират за четвърти път, недоволни от лошото състояние на пътя 3-304, каза кметът на село Трънчовица Блажо Николов пред БНР.

"Нашите искания са не да се прави някакъв козметичен или текущ ремонт, то няма основа, няма какво да се кърпи, а основен ремонт на пътя. Там има мостови съоръжения, които също са за ремонт. Този път е много тежък, тъй като се използва в посока Никопол, ферибота.", заяви Николов.

По време на блокадата на пътя ще се пропускат само автомобили със специален режим.

„Плащаме си всичко – винетки, гражданска, а пък нищо не се прави по нашите села”, коментира жена от протестиращите пред БТВ.

„Срам ме е, че съм кмет на община от Централна северна България”, заяви пред БТВ кметът на Левски Любка Александрова. Тя посочи, че има проект за рехабилитация на пътя още от 2012 г., но нищо не се прави.

„Предстои ескалация на напрежението, защото тези хора с години са лъгани”, каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България