Жители на село Шереметя протестираха срещу високата скорост заради прегазен на пешеходна пътека

Над 100 жители на великотърновското село Шереметя излязоха в сряда на символичен протест срещу беззаконието по пътищата, след като на 10 февруари товарен автомобил блъсна на пешеходна пътека дългогодишния учител и читалищен деец Ангел Илиев. Протестиращите настояват Пътна полиция да постави светофар на участъкът от републиканския път София-Варна, който минава през селото и където пътните произшествия са най-чести.

„Имаме деца, притесняваме се за тях, страх ни е и сутрин, като пътуваме за работа”, жалва се Галина Добрева.

„Това е единствената пътека в селото и моля всички институции, които могат, да съдействат за регулирането на трафика по главния път”, призова кметът на населеното място Пламен Петев.

„Шереметя е едно от малкото населени мяста от София до Велико Търново, през които главният път разделя селото на две”, допълни управникът.

По негови думи самото село е вече застаряващо, а възрастните хора често използват единствената пешеходна пътека, за да достигнат до хранителния магазин в центъра на селището. Затова кметът призова пътна полиция да предприеме спешни мерки за трайно решение на проблема с високата скорост в населеното място.

По обяд, пред сградата на читалището се състоя поклонението на Ангел Илиев, а опечалените постлаха с цветя пешеходната пътека, на която се е разиграла трагедията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини