Жители на Смолян потърсиха подкрепа от Дора Янкова

На среща между коалиция "БСП за България" и гражданите от Смолянския квартал „Каптажа” Дора Янкова представи листата от кандидат-депутати и изслуша проблемите на хората в региона. Водачът на листата от Смолян ги призова да гласуват активно и съвестно, за да може страната ни най-сетне да тръгне по пътя на промяната и българите да заживеят достойно, съобщи пресцентърът на БСП.

„Ние от БСП ще се борим за повече държавност и прозрачност в политиката. За подкрепа на гражданите, които трябва да усетят грижата за тях от страна на държавата”, каза още тя.

Жителите на квартал „Каптажа” изказаха притеснението си от сегашната политика в региона, липсата на диалогичност между институциите и хората, и се възмутиха от факта,че инвестициите на общината се правят само в центъра на града и то за незначителни промени. Те потърсиха помощ и отговори от Дора Янкова за включването на квартала им към Интегрирания план за Смолян, по който към общината се отпускат 21 млн. лева за града. 

В отговор на питанията относно управлението в района Дора Янкова отговори само:

"Управлението в общината е такова, каквото е в страната".

Днес в срещата се включи и смолянска учителка, която с мъка сподели:

„Преди години спечелих награда за най-добър учител и получих сумата от 600 лева в замяна на труда ми. Знаете ли какво направих с тези пари, бях принудена да си купя билет за чужбина, защото вече нямаше къде да работя!  Сега ми е болно и искам аз и детето ми да се върнем тук. Затова пътувах два пъти по 200 км, за да гласувам за президента Радев. Сега пак ще подкрепя Коалиция за България и г-жа Янкова, защото те са единствените, от които съм видяла грижа за учителите, народа и децата ни. Детето ми е завършило Информационни технологии и искрено се надявам този фонд „Иновации” наистина да успее да стигне и до Смолян, каквато идея чух от г-жа Янкова. Аз и дъщеря ми искаме да се върнем тук, в България, в родния си край и призовавам всички вие да подкрепите също Коалиция БСП за България с бюлетина номер 10, за да може младите да се върнат, ние да работим, а бабите и дядовците ни да изживеят достойно старините си!"

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика