Жители на столичен квартал си направиха сами пешеходна пътека

Снимка: Архив

До изграждането на незаконни „легнали полицаи” и пешеходна пътека се наложи да прибегнат жителите на блок в столичния ж.к. „Овча купел” заради огромния трафик по намиращата се отпред улица „Кукуряк” и бездействието на общината – въпреки огромното количество подадени жалби, съобщава БТВ.

„След затварянето на бул. „Линкълн” с цел строителство на метрото (което всички адмирираме и подкрепяме), по необясними причини другите два булеварда бяха затворени за ремонти”, разказа Йордан Илиев, който живее в блока. По думите му автомобили са започнали да минават отпред с изключително висока скорост без от общината да е въведена каквато и да е организация на трафика.

Така хората взели нещата в свои ръце, купили материали и сами изградили съоръжения за ограничаване на скоростта. Тогава, за тяхна изненада, общината реагирала светкавично и на място дошли 3 патрулки и екип на инспектората.

Димитър Петров от СО каза пред bTV, че случаят се разглежда от експерти и самоделните „легнали полицаи” и пешеходна пътека не могат да останат в този си вид – или ще бъдат преправени и сигнализирани, или, ако се прецени, че няма нужда от тях, ще бъдат премахнати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България