Жозе Моуриньо - №1 на галавечер на УНИЦЕФ

Около Жозе Моуриньо не може да е скучно. Специалния се превърна в главно действащо лице на традиционния търг, организиран от УНИЦЕФ и “Манчестър Юнайтед”. Една минута преди официалния край треньорът свали часовника от ръката си и го даде за продан. Той струва 16 000 паунда, а бе продаден за 30 000.

Моу е фанатик на тема часовници. При всеки трофей той подарява сувенира на член от семейството и никога повече не го слага. “Всичките ми медали и часовници се пазят в сейф”, твърди треньорът.

Благотворителната вечер на “Юнайтед” събра 215 000 лири за бедни деца в Тайланд. Освен часовника си Моуриньо даде подписана фланелка, шал и шапка за продан. От 2000 година УНИЦЕФ и клубът организират подобни търгове и са събрали над 4 милиона лири. Повечето от звездите блеснаха с половинките си. Един от малкото “самотници” бе Златан Ибрахимович. Шведският нападател не изглеждаше притеснен, че не е вкарвал отдавна гол и в Англия започнаха да пишат, че е свършил за големия футбол.

37-2

Със съпругата си Колийн не бе и пратеният в изгнание на пейката Уейн Руни. Отсъстваше и най-великият мениджър в историята на “Юнайтед” - сър Алекс Фъргюсън. Погледите събираше 20-годишният нападател Антони Марсиал. За първи път французинът се появи публично със звездата от риалити програми Мелани де Крус, след като се раздели със Саманта Жаклине, от която има две дъщери. През август двете красавици щяха “да се хванат за косите” заради Марсиал.

37-3

Голямата интрига за медиите обаче бе друга - ще си кажат ли нещо Моуриньо и Бастиан Швайнщайгер, който същия ден бе върнат да тренира в първия тим. Двамата изглеждаха като най-близките хора на света - стояха един до друг, ръкуваха се, говориха си... Означава ли това завръщане на Швайни в голямата игра? Според британските медии това е поредната игра на Моуриньо. По настояване на шефовете треньорът е върнал Швайнщайгер в състава, за да може да тренира и да влезе във форма. Така ще има шанс да бъде продаден изгодно на януарския трансферен прозорец. В момента световният шампион от Мондиал 2014 получава по 130 000 лири седмична заплата, не е картотекиран за Лига Европа и дори няма право да играе за дублиращия отбор.

Няколко часа преди търга на УНИЦЕФ Швайнщайгер бе “уловен” от папараци да обядва със съпругата си Ана Иванович. Сръбската тенисистка не дойде на галавечерта, след като двамата бяха фамозната двойка преди година.

Военни пазят феновете на “Юнайтед”

Тежковъоръжени войници и полицаи ще пазят организираните фенове на “Манчестър Юнайтед” по време на визитата в Истанбул за мача от Лига Европа в четвъртък. Английският клуб направи официално обръщение към запалянковнците, че край Босфора не е безопасно. Призова всички пътуващи да се съберат заедно на прочутия прощад “Таксим”, откъдето турските органи на реда ще ги закарат до стадион “Шукру Сарачуглу”. Разстоянието между двете локации е 16 километра и домакините организират автобуси. Пътуването ще бъде по един от мостовете над Босфора.

Юнайтед” призова своите запалянковци да не използват публичен транспорт. Миналия месец бомба избухна до полицейско управление и рани 10 души. А английските фенове имат дълга история при визити в Турция. Ранени имаше от “Юнайтед” през 1993-та, когато отборът срещна “Галатасарай”. През 2000 година двама фенове на “Лийдс” бяха наръгани до смърт преди полуфинала за Купата на УЕФА срещу “Лийдс”. Въпреки това последваха много гостувания край Босфора без никакви проблеми в последните години. Най-големият мач с английско присъствие бе финалът на Шампионската лига, когато “Ливърпул” победи “Милан” след дузпи през 2005-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят