Журито на „Мастършеф“ тества хоби-готвачите в нова кухня

Шеф Андре Токев, шеф Петър Михалчев и шеф Силвена Роу показаха умения на световна класа

Журито на кулинарното риалити „Мастършеф“ – шеф Андре Токев, шеф Петър Михалчев и новото попълнение във формата шеф Силвена Роу ще тестват уменията на претендентите за голямата награда от 100 000 лева в изцяло нова кухня.

Промененият бъдещ „дом“ на любителите готвачи, които ще вземат участие в петия сезон на шоуто, е решен в ярките нюанси на оранжево, зелено и синьо, а декорът съчетава дизайнерско осветление, ковано желязо и мекотата на дървото. Останалите нови елементи в кухнята на предаването са ресторантът и складът, който е няколко пъти по-голям, отколкото в предишни сезони.

Според топ кулинарите интериорът сериозно ще повлияе на креативността и емоционалната настройка на готвачите. Японският творец Михалчев заяви, че новата кухня на „Мастършеф“  притежава всичко, с което да вдъхнови и провокира най-добрите български хоби-готвачи. Самият той има принос в дизайна на студиото като по негова идея е изградена стена с бонзаи, придаваща хармония на пространството.

Първата дама в кулинарния формат на България бе категорична: „Невероятно преживяване е да съм част от извисяването на българската кулинарна култура. Вижте студиото! То е като сателитна станция! Това е направо световно кино, класа!“. А създателят на Българската асоциация на професионалните готвачи Андре Токев смята, че интериорът и напътствията на журито предразполага кулинарите да се чувстват комфортно и да прилагат на практика, това което са натрупали като знания.

По време на представянето на новата кухня журито на риалитито, което започва на 25 февруари от 21.00 часа, показаха и своите кулинарни умения. Шефовете почерпиха гостите на представянето с приготвени на място специалитети от световна класа и разказаха подробно за процеса на приготвянето им.

На събитието стана ясно още, че петият сезон на шоуто се реализира от продукционния екип на Би Ти Ви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме