Журналисти към Льов: Това е унижение!

Германският селекционер Йоаким Льов бе нападнат от журналисти след краха срещу Южна Корея. Немските представители на медиите поискаха ясно обяснение от специалиста и отговор на въпроса: "Защо актуалният шампион се сгромоляса с гръм и трясък още в груповата фаза на турнира?". Льов обаче не успя да го даде.

"Сега е трудно да се каже - смъмри Льов след дълбока въздишка. - Трябва да поздравим съперниците ни. Отстранени сме от турнира и разочарованието е голямо. Не заслужавахме да се борим за втори пореден трофей. Искахме да го спечелим, но... малко преди края разбрахме, че Швеция води в резултата срещу Мексико и нещата станаха още по-трудни за нас. Нямахме класа и бяхме като изгубени."

"Това е унижение за Германия", се чу от задния ред на претъпканата зала за пресконференции. Льов замига шокирано и започна да говори бързо.

"Бяхме готови да защитим титлата - добави наставникът. - Вярвахме и бяхме подготвени именно за това. През последните 12 години бяхме един от четирите най-добри отбора в света. Трябва да признаем поражението и да приемам ситуацията такава, каквато е."

Последва нов откос от журналистите в залата.

"Преди мондиала се държахте арогантно, смятайки, че отборът може да повтори триумфа от 2014-та, но сега няма помен от това поведение".

Льов отново си даде няколко секунди на размишление преди да започне да говори.

"Тренирахме усърдно - каза селекционерът на Германия. - Играхме контроли, които не бяха важни за нас. Там търсехме единствено добро темпо на игра. Бяхме убедени, че в началото на турнира в Русия всичко ще си дойде на мястото. Очаквах да започнем вихрено и... не обвинявам играчите. Борихме се. Те направиха всичко по силите си, но просто не се получи."

Брифингът бе на път да приключи и Льов си помисли, че е дошъл моментът, в който най-после ще може да се скрие от камерите. Тогава последва нов въпрос.

"Дойдоха ли тъмни времена за Германия?".

Льов избърса потта от челото си, давайки си вид, че всъщност масажира областта над очите си.

"Какво искате да кажете? - опита да се измъкне треньорът. - През последните 12 години бяхме в топ 4 в света. Да, има тъга и разочарование, но имаме талантливи играчи с огромен потенциал. Трябва да се направят изводи и да се продължи напред."

И Льов спря да говори, въпреки че остана впечатление, че искаше да добави още нещо. Селекционерът обаче не го направи, защото в залата никой не го слушаше...

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят