Журналистът Анна Заркова за злоупотребите с право: Криминални типове водят стотици дела срещу магистрати

.Журналистите от в. "Труд" Анна Заркова и Емил Спахийски участваха в дискусионния форум" Агресия, хуманност, кино" в рамките на 18-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми. Водещ е проф. Божидар Манов, художествен директор на фестивала

Арестанти с прякори на влечуги, криминални авторитети, съдени и недоосъдени за убийства, грабежи, побои, измами- всеки „с досие, с което може да се опакова Искърското дефиле”, тероризират в съдебните зали прокурори, съдии и полицаи. Докато седят на подсъдимата скамейка, те ги ругаят, псуват на майка и ги унижават с цинични закани. А, докато лежат в килия или под домашен арест, водят стотици дела срещу тях. Тъжните и страшни истини разкри журналистът от в. "Труд" Анна Заркова, която участва в дискусията „Агресия, хуманност, кино” в рамките на 18-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми„ във Варна.

По темата „Злоупотребата с право. Арестанти и затворници съдят държавата” тя изнесе потресаващи факти за един порочен феномен в съдебната система, за който неотдавна федералният съдия на САЩ Джийн Пратер възкликнала: „Това звучи като черна комедия!”.

Затворник с прякор на влечуго, който е арестуван около 20 пъти и който знае 34 криминални начини за печелене на пари, води 752 дела към днешна дата срещу съдии, прокурори, съдебни експерти, адвокати и срещу съдебни репортери и журналисти, които той или неговите покровители не харесват, даде пример журналистката.

Тя припомни, че в интервю за в. "Труд " Вероника Имова, член на ВСС и дългогодишен съдия, заявява, че този феномен, който ражда франкенщайнови сюжети и персонажи, трябва да бъде спрян. Висшият магистрат посочва един списък от вечни ищци и жалбоподатели, повечето от които с прякори в подземния свят.

Единият от тях е завел 649 граждански и 94 наказателни дела, друг -329 граждански и 39 наказателни срещу магистрати, журналисти и вещи лица. Исковете по делата преливат с цинизми и мръсни закани, от които ще се изчервят и 40-те разбойници на Али баба, посочва Ани Заркова.

Според нея на такива бандити –психопати опрощават и съдебните такси, осигуряват им служебни защитници, за да не харчат за хонорари и те водят дела за обида, клевета като прочели прякорите си в пресата или бюлетина на МВР, или в обвинителния акт, вдигнали кръвно, заболял ги кракът, изпукали им ребрата или пометнала жена им...

Тя припомни, че ВСС е поискал да се прекратят процесуалните кощунства, а от Европейската мрежа на съдебните съвети са изпратени предложения в правосъдното ни министерство за конкретни промени още през април 2018 г., а сега сме вече юни 2019 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България