Жълт код за гръмотевични бури в 4 области в страната

Жълт код е обявен за сряда в 4 области на Северна България за очаквани интензивни валежи и гръмотевични бури. Количества на валежите ще са до 25-30 л/кв.м. Около обяд облаците ще се придвижат на юг, където също ще превали. Следобедът обаче ще е слънчев и спокоен в цялата страна. Вятърът остава до умерен от север и той ще задържа температурите по-ниски. Очакваме максимални стойности от 25 до 30 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна. По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и главно по южното крайбрежие все още ще има превалявания. По-късно валежите ще спрат и облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26° - 28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините преди обяд ще има значителна облачност и превалявания, които през деня ще спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето