Легендарните „Nightwish” свирят в морската столица

Култовата финландска метъл група „Nightwish” ще забие в първото издание на фестивала "Варна мега рок", който ще се проведе на 18 и 19 август на пристанището. Дълго пазената тайна за една от най-популярните банди в света разкриха на съвместна пресконференция кметът на Варна Иван Портних и основният инициатор Цонко Цонев.

„Nightwish”направи поредния си рекорд и стана четвърти в света след "Бийтълс, АББА и Мадона, напълнили"Уембли арена", казва за групата нейният откривател и учител на по-голяма част от музикантите българинът Пламен Димов.

Както писа "Труд" , "Варна мега рок" ще бъде открит от световната легенда Глен Хюз, който ще пее 90 минути само парчета на "Дийп Пърпъл", каза Цонко Цонев. Английският рокмузикант пристига още на 15 август в Деня на Варна и ще бъде специален гост на празника. „Nightwish” ще бъдe на сцената край морето на 19 август.

Водят се преговори с още две групи за участие- американска и финландска. На фестивала ще свирят освен любимците на публиката от Б.Т.Р и още четири български групи- Кикимора, Бендида, Кросфайер и Конкурент. Продажбата на билетите започва от сряда в 24 ч. с преференциална цена от 70 лева за двата дни, след това ще струват 90 лева, а след 18 юли-120 лв. За децата до 12 години концертите са безплатни.

Община Варна съдейства за организацията и локацията.Надяваме се да привлечем фенове от цяла Европа, които ще видят града и страната.Събитието освен приятно ще бъде и полезно, каза кметът на морската столица Иван Портних.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България