Забрана за консумация на алкохол в паркове и по улиците въвеждат и в Търговище

Забрана за употреба на алкохол в паркове, градини, площади и други открити публични зони, извън регламентираните места, се въвежда в Търговище с нови текстове в наредбата за опазване на обществения ред. Глобите за нарушителите са от 50 до 100 лв. Бутилките с алкохол пък ще се конфискуват и съдържанието им ще се унищожава на място.

Ограниченията ще засегнат както тийнейджърите, които обичат да се събират по парковете на по бира, така и сбирки по селата, където най-често гурбетчии в лятна ваканция опъват маси по улиците и събират цялата околия. Заради такива купони на открито това лято полицията съставя актове и за шумна музика, нарушаваща обществения ред след 23 часа.

Общината в Търговище предлага на местния парламент да се завишат минималните нива на глобите, които вече не отговарят на праговете в някои закони. Така досегашните минимални от 20 лв. стават 50 лв. Такива са случаите, в които е констатирано вдигането на шум при ремонти в забранените часове, при непочистване на сняг от прилежащи терени, струпване на дърва и строителни материали на обществени площи и други.

За непристойни прояви, нарушаващи обществения ред и спокойствие на публични места, минималният размер на глобата обаче скача от 20 на 100 лв., а максималният от 200 на 500 лв. За повреждане на пейки и друго парково оборудване, както и на съоръженията на детски и спортни площадки, максималният размер на глобата от 200 лв. се повишава на 1000 лв.

Новите размери на санкциите и другите промени ще се гледат от съветниците на сесия следващата седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България