Забраниха къпането в язовира край Асеновград

Общината предостави терен за полицейска приемна в ромския квартал

При нарушения служителите ще викат полиция

Забрана за къпане и плуване в язовир “40-те извора” край Асеновград и ограничение на достъпа на външни лица до водно-стопанското съоръжение е издал изпълнителният директор на клон “Марица” на “Напоителни системи” ЕАД Петко Димов. При установяване на нередности служителят по поддръжката на язовира трябва незабавно да уведоми компетентните органи в лицето на МВР и прокуратурата или да съобщи на спешен телефон 112, за да не се стига до нови инциденти като този от 26 юни (понеделник), когато тълпа роми нападна трениращите във водите на “40-те извора” деца и треньори от клуба по кану-каяк “Асеновец”, след това в града стотици се вдигнаха на протест срещу насилието.

Според член 8 на Наредбата за водоспасителната дейност са предвидени санкции за нарушителите, които носят административно-наказателна отговорност, а актове ще се издават от длъжностните лица.

Междувременно кметът д-р Емил Караиванов и екипът у вече са предоставили общински терен в ромския квартал “Лозница”, на който да бъде разкрита приемна на РУ на МВР в града под Асеновата крепост. Мястото вече е огледано и одобрено лично от шефа на Областна дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков и от началника на сектор “Охранителна полиция” комисар Любомир Рашков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България