Забраниха на геймър да играе FIFA до живот

Електронните спортове може да са виртуални, но емоциите, които създават, са съвсем истински. Пример за това е френският професионален геймър Курт Kurt0411 Фенеш, който получи доживотна забрана да играе FIFA. Причината са многократни вулгарни обиди по адрес на EA Sports, разработчик на играта.

В последните години Фенеш си създаде славата на една от „най-мръсните усти“ в електронните спортове, което му спечели доста фенове в недотам цензурираната среда на социалните мрежи.

„Шибана игра! Шибана компания! Не може да ми вкарат такъв гол – възмущава се французинът след като получава попадение и се хвърля в атаки срещу FIFA 20. - Майната ви, EA. Няма повече да играя с този. Ще направя снимка от този момент и ще плюя на нея...“

Думите обаче не са достатъчни на онлайн хулигана, който вади пред камерата фланелка с емблемата на EA Sports и започна да я плюе и да имитира бърсане на различни части на тялото си.

Дори и тези му действия може би щяха да останат без особени последствия, но се оказва, че французинът е набрал слава като „ядосаният геймър“ и има куп последователи в Ютюб, където редовно пуска видеа от подвизите си на виртуалното игрище. Много от тях започват атаки в социалните мрежи срещу компанията и нейни служители, стига се и до хакерски атаки срещу профили.

Решена да сложи край на отрицателното явление, EA Sports наложи пълна забрана на Фенеш не само да играе игри, произведени от нея, но също така да използва продуктите й до края на живота си.

„Неговите послания прехвърлиха границата и се превърнаха в лични атаки, които нарушават нашите условия – обявиха от компанията. - Не можем да толерираме повече подобно поведение. Ние разработваме игри, за да може хората да се забавляват. Искаме да създаваме общности, в които потребителите да се чувстват уважавани и да са защитени от обиди и нападки.“

От EA Sport обещават скоро да въведат допълнителни мерки, които да цензурират моменталните обиди, които геймърите използват по време на игра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове