Забраниха на мъж да доближава детето и жена си и го изгониха от жилището заради домашно насилие

Мъж от Нова Загора няма право да доближава съпругата и дъщеря си на разстояние по-малко от 150 метра, за срок от една година заради упражнено спрямо тях домашно насилие. Той е отстранен и от семейното жилище за същия срок от време. Това са част от от постановените спрямо него мерки по Закона за защита от домашното насилие, които бяха разпоредени от Районния съд в града.

Случаят влезе в съда по жалба на пострадалата жена. След последния скандал на 19 октомври тя избягала от страх от семейното жилище заедно с детето си. По време на скандала съпругът й я зашлевил, замервал я с предмети, скубал косата й, дори не й позволил да помогне на припадналото им дете. На същата разправия бащата шамаросал и детето си, наричал го с изключително гнусни обиди. Стигнало се до там, че момиченцето започнало да го моли да бие него, само и само да остави майка й на мира. Преди да се поизнесе по случая съдът е изискал проверка от полицията и социален доклад.

Насилникът е наказан и с 500 лева глоба в полза на държавата. Той ще трябва да плати още 325 лева за съдебни разноски и защитата на пострадалите. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Сливен. Но обжалването не спира неговото изпълнение, посочил е първоинстанционният съд.

На снимката: Дори и решението да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Сливен, това не спира изпълнението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони