Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Окръжният съд в Монтана наложи забрана на обвиняем за убийство мъж да посещава квартал в града, където живеят близките на жертвата. Мярката за защита е предприета след жалба на пострадалото семейство.

Преди една година. 17- годишният Гошо Боянов бе застрелян с ловна пушка в главата в местността „Билото“ край Монтана, където с дядо му отишли да събират дърва.

Дядото, станал свидетел на убийството, посочи като стрелец 38-годишния Г. Р. Р. Мъжът бе задържан и след извършването на разпити и експертизи бе обвинен в убийство, а Софийският апелативен съд му взе мярка за неотклонение „парична гаранция“.

В началото на този месец майката на убитото момче изпратила до главния прокурор Цацаров жалба. Според почернената жена обвиняемият обикалял с други мъже квартала и къщата на семейството и се заканвал с жестове на дядото.

„Страх ни е да не посегне и на друг човек от семейството. Не смеем да пуснем децата вън от дома, на училище и детска градина“, твърди в жалбата жената и настоява да бъде осигурена защита на семейството й. След като изслуша показанията на пострадалата и на обвиняемия, окръжният съд наложи забрана на Г. Р. Р. да посещава района на квартал „Огоста“ и улицата, където живее семейството на убития младеж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони