Забраняват анонимните сейфове

Дават на Брюксел списък на видните политически личности

Търговци на картини ще следят за мръсни пари

Забранява се откриването или поддържането на анонимни сейфове, или такива, записани на фиктивно име. Това гласят промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари, които бяха приети окончателно от парламента.

Дирекцията „Финансово разузнаване” в ДАНС ще трябва да предоставя на Европейската комисия списък на видните политически личности в страната, които изпълняват важни обществени длъжности, гласят още промените. Специално е предвидено, че този списък може да бъде оповестен публично.

Дали клиентите им перат пари вече ще следят и художествени галерии и аукционни къщи, както и всички други търговци с произведения на изкуството, когато стойността на сделката е над 10 хил. евро.

Брокерите на имоти също ще трябва да докладват на ДАНС, ако имат съмнение за изпиране на пари или финансиране на тероризъм и техен клиент наеме имот за над 10 хил. евро на месец. Разширява се и кръгът от счетоводители и данъчни консултанти, които ще следят клиентите си и ще докладват на ДАНС при съмнение за изпиране на пари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България