Забраняват дронове заради Апостола

Засилени мерки за сигурност на церемонията в София

Президентът Румен Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова, политици, общественици и стотици столичани и гости на града ще присъстват днес вечерта на церемония по случай 146 г. от гибелта на Васил Левски. Тя започва от 18,00 часа пред паметника на Апостола в центъра на София.

От 17:00 ч. в храма “Св. София” ще бъде отслужена панихида. В 17:30 ч. оттам тръгва литийно шествие до паметника, което ще протече със засилени мерки за сигурност, предупредиха органите на реда. Между 17.30 и 19.00 ч. в района на събитието ще има забрана за дронове, а цветя ще могат да се поднасят само в определени часове.

Посетителите ще влизат през три контролно-пропускателни пункта - на кръстовището на бул. “В. Левски” и улица “Оборище”, на бул. “Дондуков” и бул. “В. Левски” и на бул. “Я. Сакъзов” и улица “П. Волов”. НСО ще проверява за огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и запалими вещества, пиротехника. Няма да бъдат допускани хора с обемисти багажи, употребили алкохол и такива във видимо неадекватно състояние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България