Забраняват коли на Шуменското плато в сезона на дървата

Крути мерки срещу бракониерите на дървесина вземат горските в Шумен и забраняват движението на превозни средства до горските територии държавна и общинска собственост в Природен парк "Шуменско плато". В заповед на директора на Регионалната дирекция по горите-Шумен инж.Емил Гелов се уточнява, че става въпрос за коли, спортни мотори, четириколесни моторни превозни средства. Тя е издадена по предложение на шуменското Горско стопанство, за да бъдат опазени горските територии, които по това време на годината стават обект на незаконна сеч.

Забраната е за три месеца от 13 ноември до 12 февруари идната година. Подлежи на обжалване, ако има несъгласни.

През следващите дни по подходите към Шуменското плато, където ще бъде забранено преминаването, ще се появят указателни табели. Достъпът до туристическите заслони ще се разрешава само по указани пътища.

Преминаването и престоя в горските територии ще бъде разрешен само на служители на пожарната, екоинспекцията, Изпълнителната агенция по горите, Североизточното държавно предприятие и Горско стопанство-Шумен при изпълнение на служебните им задължени.

Подобна заповед, забраняваща преминаването през горските пътища, е важала и през 2013 г., припомнят от Североизточното предприятие. И подчертават за туристите, че се спира движението по черните пътища, но не и по тези, които водят към заслони и места за отдих

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България