Заведенията и търговските обекти в Стара Загора и Кърджали без нито едно нарушение

На територията на областите Стара Загора и Кърджали няма констатирано нито едно нарушение по време на проверките на 95 заведения и търговски обекти, извършени през месеците октомври, ноември и декември 2016 г. по разпореждане на Апелативна прокуратура-Пловдив за спазване на забраната за продажба на алкохол на непълнолетни и пушене в закрити обществени места.

По време на съвместните акции с регионалните здравни инспекции и РУ на МВР са проверени общо 645 заведения и търговски обекта на територията на апелативния съдебен район-Пловдив, включващ 6 области. В две от тях не са установени нарушения, въпреки че в област Кърджали са извършени 72 проверки, а в Старозагорския регион - 23.

В другите 4 области са констатирани общо 28 нарушения, издадени са 25 акта за административни нарушения срещу физически лица и 1 срещу юридическо лице, изготвени са 12 наказателни постановления и са връчени 11 предписания на собственици на търговски обекти и заведения.

След извършените 199 проверки в област Пловдив са съставени 11 акта на 11 лица за пушене в закрити обществени места и са издадени 7 предписания на собственици на заведения за осигуряване на стриктно спазване на забраната за тютюнопушене. В област Хасково са съставени 7 акта на физически лица за нарушаване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места след извършени 213 проверки, а в област Смолян - 5 акта за същото нарушение, констатирано след 118 проверки на заведения и търговски обекти.

В Пазарджишка област са констатирани 2 нарушения за пушене от клиенти в заведения, съставени са 2 акта и е издадено наказателно постановление за глоба от 300 лв. след 20 проверки.

Нарушенията според Апелативна прокуратура-Плоддив са намалели значително в сравнение с инспекции от предишни периоди и това е следствие на засиления контрол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони