Заводи за части за коли движат пазара

България привлича инвеститори с ниските заплати и се още свободни ресурси на пазара на труда в определени региони в северната част на страната.

Привличаме компании от леката промишленост

Навлизането в страната на нови компании от сектора на леката промишленост, като например за производство на части за автомобили, подсилва динамиката на пaзapa нa индycтpиaлни плoщи, показва доклад на консултантска компания на пазара на имоти. България успява да привлича нови компании за производство на автомобилни части в условията на силна конкуренция със съседните държави, благодарение на по-ниските оперативни разходи и наличните все още свободни ресурси на пазара на труда в определени региони в северната част на страната, коментират експерти.

“Въпреки неподвластните на регламентите на европейското законодателство насърчителни мерки за привличане на инвеститори в Сърбия и Македония, както и значително по-мащабния и институционално развит пазар в Румъния, нашата страна успява да бъде конкурентоспособна за компаниите в сектора на леките производства. Ключови предимства са добрите възможности за оптимизиране на оперативните разходи, добрият им баланс с производителността на труда, развитата инфраструктура и не на последно място сравнително значимите свободни ресурси на пазара на труда в градовете с население около 100 хил. души, основно в Северна България”, коментира Владимир Гюрджиев, мениджър “Индустриални имоти и развитие на парцели” в компанията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти