Завод "Миджур", гръмнал през 2014 г. край Горни Лом, с нов собственик

Завод "Миджур" във видинското село Горни Лом има нов собственик. В общинския център Чупрене още не се знае каква дейност ще се развива на мястото на  взривилата се преди близо 3 години фабрика за утилизация на боеприпаси.

"Представител на новия собственик идва на място, събира документи. Това което зная е, че иска да възстановява халета в завода наново. Имат набрани 5-6 човека като работен персонал, може и повече да са... Тези хора, те са общи работници- чистят помещения, чистят треви и храсти, като идеята е фабриката да бъде възстановена и да започне да работи. Но откога, дали са й изрядни всички документи, лицензи, разрешителни и т.н. това вече не мога да кажа, защото ние не даваме решение или съгласие, а има други органи, други институции в България, които са оправомощени", каза кметът на общинския център Чупрене Ваньо Костин пред БНР.

Заводът спря работа след като 15 души намериха смъртта си при взрива на 1 октомври 2014 година. Бившият собственик Валери Митков е сред обвиняемите по делото, което Видинският окръжен съд гледа след инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право